23-jarige speler van Club Brugge riskeert schorsing van 3 wedstrijden vanwege gewelddadig gedrag

In de tweede speelronde van de vernieuwde Champions League ontvangt de Oostenrijkse kampioen Sturm Graz woensdag de Belgische kampioen Club Brugge in de Merkur Arena.

De thuisploeg begon de Europese campagne met een 2-1 nederlaag tegen Brest op 19 september en staat nu 26e op de Champions League-ranglijst , terwijl de uitploeg op 18 september met 3-0 verloor van Borussia Dortmund en op de 31e plaats op de zesde plaats staat.

De nieuwe competitiefase van de Champions League ging twee weken geleden van start, maar Sturm Graz begon de competitie teleurstellend tegen Brest. Ze gaven vijf grote kansen weg en creëerden er zelf maar één.

Brest scoorde in de 23e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd toen Hugo Magnetti vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de rechterbenedenhoek schoot, nadat Sturm Graz een ingooi had weggewerkt.

Het team van bondscoach Christian Ilzer kwam weer op gelijke hoogte nadat ze in de eerste minuut van de blessuretijd van de eerste helft een eigen doelpunt maakten. Hij zal echter teleurgesteld zijn dat zijn team in de 56e minuut de winnende goal tegen kreeg toen ze een lange pass in het strafschopgebied vanaf de middenlijn niet goed verwerkten.

De thuisploeg staat momenteel eerste in de Oostenrijkse Bundesliga met 16 punten uit acht wedstrijden. De vorige wedstrijd, op 28 september, wonnen ze met 2-1, maar dat was de eerste zege in hun laatste drie competitieduels.

Het was zelfs de eerste overwinning in de laatste vier wedstrijden in alle competities. Voorafgaand aan deze wedstrijden wonnen ze wel hun vijf voorgaande wedstrijden.

Sturm Graz heeft drie van de vier laatste thuiswedstrijden gewonnen, hoewel ze al hun laatste vier Champions League-wedstrijden in de Merkur Arena hebben verloren.

Ondertussen gaan de bezoekers de wedstrijd in met een 3-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund. In deze wedstrijd wisten ze hun tegenstander tot de 76e minuut buitenspel te houden.

De wedstrijd zelf verliep redelijk gelijk opgaand. Beide teams creëerden twee grote kansen en schoten tien keer binnen het strafschopgebied.

Club Brugge zal teleurgesteld zijn dat ze niet in staat waren om een aantal goede counterkansen te benutten. Manager Nicky Hayen gaf toe dat hij zich na de nederlaag van zijn team zuur voelde.

Het team van Hayen staat vierde in de Belgische Pro League met 14 punten uit negen wedstrijden en heeft al acht punten achterstand op koploper Genk.

De uitploeg verloor twee van de laatste drie wedstrijden, kreeg acht keer tegen en scoorde drie keer.

Club Brugge vertoont de laatste weken een wisselend uitspelgedrag. Hoewel ze twee van hun laatste drie uitwedstrijden wonnen, verloren ze de twee voorgaande uitwedstrijden. In hun zes laatste uitwedstrijden in de Champions League verloren ze er drie, speelden ze twee keer gelijk en wonnen ze er slechts één.